αγώνας δρόμου στα «χνάρια» της Ιστορίας και της αρχαίας Εγνατίας Οδού


ΕΑΣ-ΑΜΘ

Γενικοί Όροι

ΓΕΝΙΚΟΙ ΟΡΟΙ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ

H Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης - Περιφερειακή Ενότητα Έβρου διοργανώνει αγώνα δρόμου με την επωνυμία:

VIA EGNATIA RUN

ΗΜΙΜΑΡΑΘΩΝΙΟΣ (21.097,5 μέτρα) Αγώνας δρόμου επί δημοσίας οδού

Παράλληλοι αγώνες

ΛΑΪΚΟΣ ΑΓΩΝΑΣ - ΔΥΝΑΜΙΚΟ ΒΑΔΙΣΜΑ 5.000 ΜΕΤΡΩΝ

ΑΓΩΝΑΣ ΓΙΑ ΑμεΑ 400 ΜΕΤΡΩΝ

ΑΓΩΝΑΣ ΓΙΑ ΠΑΙΔΙΑ 800 ΜΕΤΡΩΝ

με τους παρακάτω όρους:

1. Δικαίωμα συμμετοχής στον Ημιμαραθώνιο και τον Λαϊκό Αγώνα Δυναμικού Βαδίσματος 5.000μ. έχουν αθλητές-αθλήτριες που είναι εγγεγραμμένοι σε σωματεία-μέλη του ΣΕΓΑΣ, καθώς και ανεξάρτητοι αθλητές που έχουν συμπληρώσει το 18ο έτος της ηλικίας τους (γεννηθέντες το 2004 και μεγαλύτεροι).

2. Στην περίπτωση συμμετοχής ανηλίκων στον Ημιμαραθώνιο η αίτηση συμμετοχής υποβάλλεται από τον ασκούντα τη γονική μέριμνα και επιμέλεια γονέα. Με την υποβολή της αντίστοιχης αίτησης συμμετοχής θεωρείται ότι έχει δοθεί συναίνεση του γονέα για τη συμμετοχή του τέκνου στον Αγώνα.

3. Στον Λαϊκό Αγώνα Δυναμικού Βαδίσματος 5.000μ. δικαίωμα συμμετοχής έχουν και μαθητές γεννηθέντες το 2009 και μεγαλύτεροι. Στην περίπτωση αυτή η αίτηση συμμετοχής υποβάλλεται από τον ασκούντα την γονική μέριμνα και επιμέλεια γονέα. Με την υποβολή της αντίστοιχης αίτησης συμμετοχής θεωρείται ότι έχει δοθεί συναίνεση του γονέα για τη συμμετοχή του τέκνου στον Αγώνα.

4. Δικαίωμα συμμετοχής στον αγώνα 800μ. για παιδιά έχουν τα παιδιά που γεννήθηκαν τα έτη 2010, 2011 και 2012. Η αίτηση συμμετοχής υποβάλλεται από τον ασκούντα τη γονική μέριμνα και επιμέλεια γονέα. Με την υποβολή της αντίστοιχης αίτησης συμμετοχής θεωρείται ότι έχει δοθεί συναίνεση του γονέα για τη συμμετοχή του τέκνου στον Αγώνα.

Δικαίωμα συμμετοχής έχουν και παιδιά μικρότερης ηλικίας, με την προϋπόθεση ότι θα συνοδεύονται από γονέα-κηδεμόνα σε όλη τη διάρκεια της διαδρομής. Στην περίπτωση αυτή λαμβάνουν μόνο τα παιδιά που συμμετέχουν στον αγώνα, όχι και ο συνοδός. Ο συνοδός δικαιούται νερό-μπανάνα.

5. Η παραλαβή του αριθμού συμμετοχής για τον αγώνα 800μ. για παιδιά γίνεται υποχρεωτικά παρουσία γονέα/κηδεμόνα.

6. Δικαίωμα συμμετοχής στον αγώνα 400μ. για Άτομα με Αναπηρία έχουν όλα τα Αμεα ανεξαρτήτου ηλικίας. Η αίτηση συμμετοχής υποβάλλεται από το Άτομο με Αναπηρία ή και τον γονέα / κηδεμόνα / Σύλλογο ΑμεΑ που ανήκει ο συμμετέχων, στην περίπτωση που θα λάβει μέρος με συνοδό. Αναμνηστικό μετάλλιο λαμβάνουν μόνο τα ΑμεΑ που συμμετέχουν στον αγώνα, όχι και ο συνοδός. Ο συνοδός δικαιούται νερό-μπανάνα.

7. Η παραλαβή του αριθμού συμμετοχής για τον αγώνα των ΑμεΑ γίνεται από τον συμμετέχοντα ή τον συνοδό που έχει δηλωθεί στην εγγραφή.

8. Για τον αγώνα 800μ. για παιδιά και 400μ. ΑμεΑ γίνεται υποχρεωτικά δήλωση παρουσίας στη Γραμματεία στο χώρο εκκίνησης την ημέρα του αγώνα.

9. Η συμμετοχή στους αγώνες είναι ΔΩΡΕΑΝ.

10. Δηλώσεις συμμετοχής θα γίνονται μόνο ηλεκτρονικά μέσω της επίσημης ιστοσελίδας του αγώνα www.viaegnatiarun.gr ή και αυτοπροσώπως στο Γραφείο Αντιπεριφερειάρχη Έβρου, Καραολή & Δημητρίου 40, Αλεξανδρούπολη, 5ος όροφος, γραφείο 2, καθημερινά, εντός της χρονικής προθεσμίας εγγραφών, και ώρες 9:00 – 15:00.

11. Το ανώτατο όριο εγγραφών ανά αγώνα έχει ως εξής: 400 δρομείς για τον Ημιμαραθώνιο, 1000 δρομείς για τον Λαϊκό Αγώνα Δυναμικού Βαδίσματος 5.000μ., 500 δρομείς για τον αγώνα 800μ. για παιδιά και 100 για τον αγώνα Ατόμων με Αναπηρία.

12. Όλοι οι αθλητές και αθλήτριες του Ημιμαραθωνίου και του Λαϊκού Αγώνα Δυναμικού Βαδίσματος 5000μ. υπογράφουν υπεύθυνη δήλωση ότι έχουν εξετασθεί ιατρικώς και είναι υπεύθυνοι οι ίδιοι για την καλή τους σωματική υγεία. Στην περίπτωση ανήλικου συμμετέχοντα την υπεύθυνη δήλωση για την καλή σωματική υγεία του αθλητή υπογράφει ο γονέας / κηδεμόνας που συναινεί στη συμμετοχή του στον αγώνα. Δεν θα ζητηθούν ιατρικές βεβαιώσεις για κανέναν αθλητή/-τρια, αφού όλοι οι συμμετέχοντες/-σες αγωνίζονται με δική τους αποκλειστική ευθύνη.

13. Η Οργανωτική Επιτροπή του αγώνα δεν φέρει καμία ευθύνη σε περίπτωση τραυματισμού, ζημίας ή άλλου είδους βλάβης που μπορεί να υποστεί συμμετέχων στη διοργάνωση ή θεατής αυτής. Οι δρομείς μετέχουν με δική τους ευθύνη, έχοντας προβεί στις απαραίτητες ιατρικές εξετάσεις και έχοντας κάνει τον απαραίτητο καρδιολογικό έλεγχο πριν τους αγώνες.

14. Σε περίπτωση εξαιρετικών συνθηκών ή άλλου γεγονότος ανωτέρας βίας η Οργανωτική Επιτροπή του αγώνα έχει το δικαίωμα να αποφασίσει την αναβολή εκκίνησης ή την ακύρωση του αγώνα ανάλογα με τις επικρατούσες συνθήκες.

15. Η Οργανωτική Επιτροπή διατηρεί το δικαίωμα αλλαγής του προγράμματος του αγώνα, των όρων και κανονισμών συμμετοχής και διεξαγωγής του αγώνα χωρίς πρότερη ειδοποίηση, με ανάρτηση στην ιστοσελίδα του αγώνα.

16. Στους τρεις πρώτους νικητές και στις τρεις πρώτες νικήτριες του Ημιμαραθωνίου και του Λαϊκού Αγώνα Δυναμικού Βαδίσματος 5000μ. θα απονεμηθεί έπαθλο – άγαλμα Νίκης της Σαμοθράκης και μετάλλιο. Ομαδικά: Στις τρεις πρώτες δρομικές ομάδες/συλλόγους ή φορείς του Ημιμαραθωνίου θα απονεμηθεί έπαθλο – άγαλμα Νίκης της Σαμοθράκης (Βαθμολογούνται οι τρεις πρώτοι δρομείς άνδρες και οι τρεις πρώτες δρομείς γυναίκες κάθε δρομικής ομάδας/συλλόγου ή φορέα). Αναμνηστικά μετάλλια θα δοθούν σε όλους όσοι τερματίσουν σε κάθε μία από τις διαδρομές του VIA EGNATIA RUN (Ημιμαραθώνιος – 5.000μ. – 800μ. για παιδιά – 400μ. ΑμεΑ).

17. Η μετακίνηση αθλητών προς την αφετηρία του Ημιμαραθωνίου και του Λαϊκού Αγώνα Δυναμικού Βαδίσματος 5.000μ. θα γίνει με λεωφορεία της Οργανωτικής Επιτροπής τα οποία θα ξεκινήσουν μπροστά από τον Φάρο για τον Ημιμαραθώνιο και από το Σταθμαρχείο του ΟΣΕ για τον Λαϊκό Αγώνα – Δυναμικού Βαδίσματος 5.000μ. Για την ακριβή ώρα αναχώρησης θα υπάρξει ενημέρωση λίγες ημέρες πριν τον αγώνα. Σημειώνεται, για τους δρομείς που θα μετακινηθούν με δικό τους μέσο στην εκκίνηση, ότι δεν θα υπάρχει λεωφορείο ή άλλο μέσο της Οργανωτικής Επιτροπής για να τους μεταφέρει μετά τον τερματισμό στο σημείο που έχουν αφήσει το αυτοκίνητό τους. Συνιστάται η μετακίνηση με τα λεωφορεία της Οργανωτικής Επιτροπής, καθώς η διαδρομή δεν είναι κυκλική.

18. Στην αφετηρία, σε προκαθορισμένο χώρο, θα μπορούν οι δρομείς του Ημιμαραθωνίου και του Λαϊκού Αγώνα – Δυναμικού Βαδίσματος 5.000μ., εφόσον το επιθυμούν, να παραδίδουν τον ιματισμό τους σε σακούλα που θα δοθεί από τους διοργανωτές, το αργότερο 30΄ πριν την εκκίνηση, και η οποία θα φέρει τον αριθμό συμμετοχής τους. Η σακούλα θα παραληφθεί από τον δρομέα στον χώρο του τερματισμού με την επίδειξη του αριθμού συμμετοχής. Η Οργανωτική Επιτροπή δεν αναλαμβάνει καμία ευθύνη για τυχόν απώλεια τιμαλφών από τη σακούλα ιματισμού.

19. Κάθε αθλητής – αθλήτρια θα λαμβάνει έναν (1) προσωπικό αριθμό και ο οποίος θα πρέπει να τοποθετείται στο μπροστινό μέρος της αθλητικής ενδυμασίας.

20. Οι αριθμοί συμμετοχής στον Ημιμαραθώνιο και τον Λαϊκό Αγώνα Δυναμικού Βαδίσματος 5.000μ. πρέπει να είναι απολύτως ορατοί κατά τη διάρκεια του αγώνα.

21. Οι αριθμοί συμμετοχής στους αγώνες 800μ. για παιδιά και 400μ. ΑμεΑ είναι με αυτοκόλλητο, και θα πρέπει να επικολλώνται στο μπροστινό μέρος της αθλητικής ενδυμασίας.

22. Οι συμμετέχοντες δεσμεύονται πως δεν θα εκχωρήσουν σε άλλο άτομο τον αριθμό συμμετοχής που θα τους δοθεί από την Οργανωτική Επιτροπή. Σε διαφορετική περίπτωση θα αποκλείονται.

23. Οι συμμετέχοντες δεσμεύονται ότι η χρήση του αριθμού που θα λάβουν θα γίνει ΜΟΝΟ στο αγώνισμα για το οποίο έχουν υποβάλλει αίτηση συμμετοχής. Δεν μπορεί δηλαδή δρομέας που δήλωσε συμμετοχή στον Ημιμαραθώνιο να τρέξει με τον BIB NUMBER του Ημιμαραθωνίου στον Λαϊκό Αγώνα – Δυναμικού Βαδίσματος 5.000μ. Θα πρέπει να υποβάλει εκ νέου αίτηση για τον Λαϊκό Αγώνα – Δυναμικού Βαδίσματος 5.000μ.

24. Οι συμμετέχοντες υποχρεούνται να φέρουν τον αριθμό συμμετοχής τους μέχρι και τη γραμμή τερματισμού. Σε διαφορετική περίπτωση θα αποκλείονται.

25. Η χρονομέτρηση του Ημιμαραθωνίου και του Λαϊκού Αγώνα – Δυναμικού Βαδίσματος 5.000μ. θα γίνει ηλεκτρονικά με chip εγγραφής RFID ενσωματωμένο στον αριθμό συμμετοχής.

26. Στους αγώνες 800μ. για παιδιά και 400μ. για Άτομα με Αναπηρία δεν θα υπάρχει χρονομέτρηση, ούτε θα ανακοινωθεί κατάταξη τερματισμού, καθώς ο αγώνας αποσκοπεί στη συμμετοχή, χωρίς ανταγωνισμό.

27. Οι συμμετέχοντες συμφωνούν και συναινούν στη χρήση των προσωπικών τους στοιχείων, καθώς και στη χρήση της εικόνας τους (φωτογραφίες – βίντεο) για τους σκοπούς της διοργάνωσης.

28. Η εκκίνηση του Ημιμαραθωνίου θα δοθεί στις 10:00 και το χρονικό όριο τερματισμού είναι οι 2 ώρες 45΄. Από εκεί και πέρα οι δρομείς θα τρέχουν με δική τους ευθύνη.

Η εκκίνηση του του Λαϊκού Αγώνα – Δυναμικού Βαδίσματος 5.000μ. θα δοθεί στις 10:30 και το χρονικό όριο τερματισμού είναι τα 50΄.

ΠΡΟΣΟΧΗ! Οι δρομείς του Λαϊκού Αγώνα – Δυναμικού Βαδίσματος 5.000μ. οφείλουν κατά τον τερματισμό να ακολουθούν τις οδηγίες των κριτών, όσοι δε μετά τα 50΄ βρίσκονται ακόμη μέσα στη διαδρομή δεν θα πρέπει να ενοχλούν τους πρώτους δρομείς του Ημιμαραθωνίου!

Η εκκίνηση του αγώνα 400μ. για τα Άτομα με Αναπηρία θα δοθεί στις 12:00 και του αγώνα 800μ. για τα παιδιά θα δοθεί στις 12:10.

Οι απονομές θα πραγματοποιηθούν στις 12:30.

29. Σε κάθε χιλιόμετρο θα υπάρχει πινακίδα με την ένδειξη του χιλιομέτρου και με σπρέι επί του οδοστρώματος και στις δύο πλευρές.

30. Θα υπάρχουν κριτές-εθελοντές στα σημεία που θα αλλάζει η πορεία, καθώς και σήμανση με βελάκι που θα δείχνει την πορεία των αθλητών.

31. Θα υπάρχει στο οδόστρωμα μπλε γραμμή προσανατολισμού από την εκκίνηση του Ημιμαραθωνίου στη «ΧΑΝΑ» και κατά μήκος όλης της διαδρομής έως τον τερματισμό στο ΝΟΜΑΡΧΕΙΟ στην Αλεξανδρούπολη.

32. Οι δρομείς θα πρέπει να επιδείξουν προσοχή και υπευθυνότητα και να μην αλλάζουν πορεία αν δεν τους το υποδείξει κριτής ή εθελοντής.

33. Μετά τη λήξη του αγώνα θα ανακοινωθούν τα ονόματα των νικητών (κατηγορίες ανδρών / γυναικών σε Ημιμαραθώνιο και Λαϊκό Αγώνα – Δυναμικού Βαδίσματος 5.000μ., ομαδικό σε Ημιμαραθώνιο) στην ιστοσελίδα του αγώνα www.viaegnatiarun.gr και στην επίσημη σελίδα στο Facebook. Τα επίσημα αποτελέσματα θα ανακοινωθούν εντός δέκα εργάσιμων ημερών. Μετά την ανακοίνωση των επίσημων αποτελεσμάτων οι συμμετέχοντες θα μπορούν να προμηθεύονται μέσα από την ιστοσελίδα της διοργάνωσης τη βεβαίωση συμμετοχής τους. Υπενθυμίζουμε ότι βεβαίωση συμμετοχής θα πάρουν όλοι όσοι τερματίσουν σε κάθε μία από τις διαδρομές του VIA EGNATIA RUN (Ημιμαραθώνιος, Λαϊκός Αγώνας – Δυναμικού Βαδίσματος 5.000μ., 800μ. για παιδιά, 400μ. για ΑμεΑ).

34. Οι αγώνες θα διεξαχθούν σύμφωνα με το υγειονομικό πρωτόκολλο που θα ισχύει από τον ΕΟΔΥ/ΓΓΑ, την ημέρα του αγώνα.

Εκτύπωση Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο