αγώνας δρόμου στα «χνάρια» της Ιστορίας και της αρχαίας Εγνατίας Οδού


ΕΑΣ-ΑΜΘ

Ημιμαραθώνιος (21.097,5 μέτρα)

Χάρτης Διαδρομής


Περιγραφή - Χαρακτηριστικά διαδρομής

Η διαδρομή είναι απόστασης 21.097 μέτρων, ασφάλτινη επί επαρχιακού και δευτερεύοντος εθνικού οδικού δικτύου με αφετηρία το αρχαιολογικό μνημείο «ΧΑΝΑ» στα Λουτρά Τραϊανούπολης και τερματισμό το ΝΟΜΑΡΧΕΙΟ στην Αλεξανδρούπολη. Η διαδρομή είναι χαμηλής δυσκολίας χωρίς έντονές υψομετρικές διαφορές.

Η διαδρομή σημαίνεται με την «μπλε γραμμή» ή «γραμμή προσανατολισμού» με στόχο την ασφάλεια των δρομέων, καθώς και των συνοδών αυτών.

Αναλυτικά:

Εκκίνηση: «ΧΑΝΑ» στα Ιαματικά Λουτρά Τραϊανούπολης.

1ο - 2,5 χλμ.: 200 μέτρα μετά την εκκίνηση οι δρομείς στρίβουν αριστερά και κατευθύνονται μέσω της επαρχιακής οδού Λουτρών Τραϊανούπολης προς το χωριό ΛΟΥΤΡΑ, όπου συναντούν την πρώτη μικρή υψομετρική διαφορά της διαδρομής.

2,5 - 7ο χλμ.: Οι δρομείς τρέχουν μέσα στο χωριό Λουτρά και επί του επαρχιακού δικτύου, στο 5ο χλμ. συναντούν τον 1ο σταθμό τροφοδοσίας και συνεχίζουν προς το χωριό Αρίστηνο φτάνοντας στο Παιδικό χωριό SOS, όπου είναι και το 7ο χλμ.

7ο - 9ο χλμ.: Οι δρομείς συνεχίζουν για την Άνθεια, όπου στο κτίριο του Πολιτιστικού Συλλόγου «ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ» συναντούν τον 2ο σταθμό τροφοδοσίας (7.800 μ). Συνεχίζουν ευθεία προς το Υδραγωγείο όπου και το 8ο χλμ. της διαδρομής. Τρέχουν μέσα από το χωριό και στη διασταύρωση προς Νίψα στρίβουν αριστερά προς ΙΚΤΕΟ και ΔΕΛΤΑ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ.

9ο - 12ο χλμ.: Οι δρομείς θα τρέξουν στο τμήμα του επαρχιακού οδικου δικτύου Αλεξανδρούπολη - Αγνάντια, περνώντας μπροστά από το ΙΚΤΕΟ και τη ΔΕΛΤΑ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ, όπου ο 3ος σταθμός τροφοδοσίας, έως και τη διασταύρωση με την ΕΟ2 Αλεξανδρούπολης - Κήπων.

12ο - 15ο χλμ.: Οι δρομείς θα τρέξουν στο δευτερεύον εθνικό οδικό δίκτυο Αλεξανδρούπολης - Κήπων, στη λωρίδα με κατεύθυνση από Αεροδρόμιο προς Αλεξανδρούπολη.

15ο - 17ο χλμ.: Οι δρομείς θα τρέξουν μέσα στον παράδρομο της Ε.Ο. Αλεξανδρούπολης - Κήπων (παράδρομος PRAKTIKER).

17ο - 18,8 χλμ.: Οι δρομείς στρίβουν δεξιά στην οδό Αλεξανδρουπόλεως προς το χωριό Μαΐστρο, κατευθύνονται αριστερά προς στο Μουσείο Φυσικής Ιστορίας και διασχίζουν τον Πλατανότοπο.

18,8 χλμ. - Τερματισμός: Οι δρομείς βγαίνουν από τον Πλατανότοπο, στρίβουν δεξιά στην παλιά γέφυρα και στο νέο κόμβο τρέχουν αριστερόστροφα διασχίζοντας κάθετα το οδικό δίκτυο, εισερχόμενοι στο οριοθετημένο αντίθετο ρεύμα, συνεχίζουν ευθεία μέχρι το Σούπερ Μάρκετ «Σκλαβενίτης», όπου και στρίβουν αριστερά ακολουθώντας την Καραολή & Δημητρίου, περνώντας από το κτίριο της Π.Ε. ΕΒΡΟΥ και συνεχίζουν ευθεία για τον Φάρο, με τερματισμό στη Λεωφόρο Βασιλέως Αλεξάνδρου μπροστά στο κτίριο του ΝΟΜΑΡΧΕΙΟΥ.


Σταθμοί Τροφοδοσίας

Θα υπάρχουν 7 σταθμοί με νερά:

1ος 5ο χλμ.

2ος 7,8ο χλμ. (Σπάρτακος Άνθειας)

3ος 11,8ο χλμ. (Είσοδος ΙΚΤΕΟ)

4ος 14ο χλμ. (Απαλός - Στάση Αστικού Λεωφορείου)

5ος 16ο χλμ. (Αφετηρία ΛΑΪΚΟΥ αγώνα 5 χλμ., Αρχαία Εγνατία Οδός - Μαΐστρος)

6ος 18ο χλμ. (Πλατανότοπος - Μουσείο Φυσικής Ιστορίας)

7ος 19,8ο χλμ. (Κτίριο Περιφερειακής Ενότητας Έβρου)

400 μέτρα μετά από κάθε σταθμό θα υπάρχουν κάδοι για απόρριψη των πλαστικών μπουκαλιών

Επιπλέον θα υπάρχουν νερά στην Αφετηρία στη «ΧΑΝΑ» και στον τερματισμό στο ΝΟΜΑΡΧΕΙΟ.


Παροχές

Στους συμμετέχοντες του Ημιμαραθωνίου θα δοθεί από την Γραμματεία ο αριθμός συμμετοχής στον αγώνα με το chip ηλεκτρονικής χρονομέτρησης και το επώνυμό τους τυπωμένο εφόσον εγγραφούν μέχρι τις 3-5-2022 στις 14:00. Θα δοθεί επίσης σακούλα για την παράδοση του ιματισμού τους, εφόσον το επιθυμούν.

Στον τερματισμό θα δοθούν νερά - μπανάνα - αναμνηστικό μετάλλιο σε όλους τους δρομείς του Ημιμαραθωνίου και δίπλωμα συμμετοχής σε ηλεκτρονική μορφή.


Διαχείριση ιματισμού

Στην αφετηρία, σε προκαθορισμένο χώρο, θα μπορούν οι δρομείς, εφόσον το επιθυμούν, να παραδίδουν τον ιματισμό τους σε σακούλα που θα δοθεί από τους διοργανωτές, το αργότερο 30΄ πριν την εκκίνηση, και η οποία θα φέρει τον αριθμό συμμετοχής τους. Η σακούλα θα παραληφθεί από τον δρομέα στο χώρο του τερματισμού με την επίδειξη του αριθμού συμμετοχής. Η σακούλα ιματισμού δεν πρέπει να περιέχει τιμαλφή καθώς η Οργανωτική Επιτροπή δεν αναλαμβάνει καμία ευθύνη για τυχόν απώλεια τους.


Ιατρική κάλυψη

Θα υπάρχει Ιατρείο στην εκκίνηση του Ημιμαραθωνίου, στη «ΧΑΝΑ» στα Λουτρά Τραϊανούπολης, στην εκκίνηση του Λαϊκού αγώνα 5 χλμ. στο τμήμα της αρχαίας Εγνατίας Οδού στο Δημοτικό Διαμέρισμα Μαΐστρου (16ο χλμ.) και στον τερματισμό στο ΝΟΜΑΡΧΕΙΟ. Ένα ασθενοφόρο θα βρίσκεται στη ροή του αγώνα και εθελοντές Νοσηλευτές στους σταθμούς τροφοδοσίας (2ος, 6ος και 7ος).


Μετακίνηση δρομέων στην εκκίνηση

Η μετακίνηση αθλητών προς την αφετηρία του Ημιμαραθωνίου θα γίνει με λεωφορεία της Οργανωτικής Επιτροπής τα οποία θα ξεκινήσουν μπροστά από τον Φάρο.

Ώρα αναχώρησης λεωφορείων στις 7:45 μπροστά από τον Φάρο. Πέρας αναχώρησης 8:15.

Σημειώνεται, για τους δρομείς που θα μετακινηθούν με δικό τους μέσο στην εκκίνηση, ότι δεν θα υπάρχει λεωφορείο ή άλλο μέσο της Οργανωτικής Επιτροπής για να τους μεταφέρει μετά τον τερματισμό στο σημείο που έχουν αφήσει το αυτοκίνητό τους. Συνιστάται η μετακίνηση με τα λεωφορεία της Οργανωτικής Επιτροπής.

Οι δρομείς που θα μετακινηθούν με δικό τους μεταφορικό μέσο θα πρέπει να φροντίσουν να βρίσκονται στον χώρο εκκίνησης μία ώρα πριν την καθορισμένη ώρα έναρξής του αγώνα, δηλαδή 9:00 για τον Ημιμαραθώνιο. Για τον υπολογισμό του χρόνου μετάβασης στο σημείο εκκίνησης, οι δρομείς πρέπει να λάβουν υπόψη τυχόν καθυστερήσεις λόγω των απαραίτητων κυκλοφοριακών ρυθμίσεων για την ασφάλεια του αγώνα.


Εκκίνηση - χρονικό όριο

Η εκκίνηση του Ημιμαραθωνίου θα δοθεί στις 10.00 και το χρονικό όριο τερματισμού είναι οι 2 ώρες 45’. Από εκεί και πέρα οι δρομείς θα τρέχουν με δική τους ευθύνη.


Απονομές - Έπαθλα

Ατομικά: Στους τρεις πρώτους νικητές και στις τρεις πρώτες νικήτριες του Ημιμαραθωνίου θα απονεμηθεί έπαθλο - άγαλμα Νίκης της Σαμοθράκης και μετάλλιο.

Ομαδικά: Στις τρεις πρώτες Δρομικές ομάδες / Συλλόγους ή Φορείς του Ημιμαραθωνίου θα απονεμηθεί έπαθλο - άγαλμα Νίκης της Σαμοθράκης (βαθμολογούνται οι τρεις πρώτοι δρομείς άνδρες - οι τρεις πρώτες δρομείς γυναίκες κάθε Δρομικής ομάδας / Συλλόγου ή Φορέα).

Σε όλους τους δρομείς του Ημιμαραθωνίου που θα τερματίσουν θα δοθούν μετάλλιο και δίπλωμα συμμετοχής σε ηλεκτρονική μορφή. Οι συμμετέχοντες θα μπορούν να προμηθεύονται το δίπλωμα συμμετοχής τους μέσα από την ιστοσελίδα της διοργάνωσης μετά την ανακοίνωση των επίσημων αποτελεσμάτων.

Οι απονομές θα γίνουν στις 12.30.


Κριτές - Εθελοντές

Θα υπάρχουν

α) στους σταθμούς τροφοδοσίας

β) στους κάθετους άξονες (ανάλογα με τον αριθμό εθελοντών) για να μην μπαίνουν οχήματα στην ροη αγώνα

γ) στα σημεία όπου οι δρομείς θα αλλάζουν κατεύθυνση για να καθοδηγούν και να μην πάρει λάθος δρόμο κανείς!

δ) στην εκκίνηση - στον τερματισμό.

ε) ποδηλάτες στη ροη αγώνα.

Η Οργανωτική Επιτροπή παρακαλεί όλους τους δρομείς που θα λάβουν μέρος να δείξουν τον ανάλογο σεβασμό στους εθελοντές, καθώς θα δώσουν το καλύτερο εαυτό τους για να τους βοηθήσουν.


Δηλώστε Συμμετοχή

Τρέξε στη διαδρομή που ακολουθεί τα «χνάρια» της Ιστορίας. Τρέξε 21.097,5 μ. παράλληλα στην αρχαία Εγνατία Οδό, σε μια διαδρομή πιστοποιημένη από την AIMS. Νιώσε τη συγκίνηση του τερματισμού σε έναν ξεχωριστό αγώνα. Δήλωσε συμμετοχή στον 5ο Διεθνή Ημιμαραθώνιο αγώνα δρόμου VIA EGNATIA RUN!

Οι εγγραφές ολοκληρώθηκαν!

Εκτύπωση Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο