6ος ΔΙΕΘΝΗΣ ΑΓΩΝΑΣ ΔΡΟΜΟΥ VIA EGNATIA RUN
ΚΥΡΙΑΚΗ 12 ΜΑΪΟΥ 2024


αγώνας δρόμου στα «χνάρια» της Ιστορίας και της αρχαίας Εγνατίας Οδού


ΕΑΣ-ΑΜΘ

Οι όροι διεξαγωγής του αγώνα «VIA EGNATIA RUN 2016»

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

ΓΙΑ ΤΟΝ ΑΓΩΝΑ ΔΡΟΜΟΥ «VIA EGNATIA RUN 2016»

Στο πλαίσιο του «2ου Φεστιβάλ Via Egnatia» η Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης – Περιφερειακή Ενότητα Έβρου, διοργανώνει αγώνα δρόμου με την επωνυμία: «VIA EGNATIA RUN 2016».

Ο αγώνας αποτελεί σημείο αναφοράς του Φεστιβάλ εκδηλώσεων «Via Egnatia», καθώς «αναβιώνει» μέσω του αθλητισμού και προσεγγίζει τμήμα της διαδρομής που ένωσε στο παρελθόν την Κωνσταντινούπολη με τη Ρώμη, εμπορικά, οικονομικά, πολιτισμικά. Η Εγνατία Οδός ένωσε και έφερε κοντά τους πολίτες στο παρελθόν και μπορεί να μας οδηγήσει και στο μέλλον.

Οι όροι του αγώνα:

ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ ΔΙΕΞΑΓΩΓΗΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ 04/09/2016

ΑΦΕΤΗΡΙΑ: Λουτρά Τραϊανούπολης

ΤΕΡΜΑΤΙΣΜΟΣ: ΝΟΜΑΡΧΕΙΟ, Αλεξανδρούπολη

ΑΠΟΣΤΑΣΗ: 16 χλμ.

ΩΡΑ EKΚINΗΣΗΣ: 17.30

ΟΡΙΟ ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΝΤΩΝ: 300 δρομείς

 

ΙΑΤΡΙΚΗ ΕΞΕΤΑΣΗ:

Όλοι οι αθλητές και αθλήτριες του αγώνα, καθώς και οι γονείς-κηδεμόνες ανηλίκων αθλητών, που θα συμμετάσχουν στον αγώνα, θα υπογράφουν υπεύθυνη δήλωση ότι έχουν εξετασθεί ιατρικώς και είναι υπεύθυνοι οι ίδιοι για την καλή τους σωματική υγεία.

 

ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ:

Δικαίωμα συμμετοχής έχουν όλοι οι ερασιτέχνες ή μη δρομείς που έχουν συμπληρώσει το 18ο έτος της ηλικίας τους. Μικρότεροι των 18 ετών θα πρέπει να προσκομίσουν υπεύθυνη δήλωση του γονέα/ κηδεμόνα και να την προσκομίσουν κατά την δήλωση συμμετοχής ή στην Γραμματεία στον χώρο της εκκίνησης.

Η συμμετοχή είναι Δωρεάν.

 

ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ:

Οι δηλώσεις συμμετοχής - εγγραφές των αθλητών/ τριών θα γίνονται από την Τετάρτη 10/8/2016 μέχρι και την Παρασκευή 2/9/2016, εναλλακτικά με τους παρακάτω τρόπους:

1) Ηλεκτρονικά στην ιστοσελίδα της Περιφερειακής Ενότητας Έβρου www.peevrou.eu, κάνοντας κλικ στο banner του αγώνα.

2) Αυτοπροσώπως στο γραφείο του Αντιπεριφερειάρχη της Π.Ε. Έβρου, Καραολή & Δημητρίου 40, Αλεξανδρούπολη, 5ος όροφος, γραφείο 2, εργάσιμες ημέρες και ώρες 9:00-14:00

3) Αυτοπροσώπως στο Στάδιο Φώτης Κοσμάς (γραφείο στίβου ΜΓΣ Εθνικού), καθημερινά 11:00–13:00 (για το χρονικό διάστημα 10/8 έως 12/8) και καθημερινά 11:00–13:00 & 18.00-20.00 (για το χρονικό διάστημα 16/8 έως 2/9).

Ο κάθε αθλητής μπορεί να δηλώσει ομάδα ή φορέα, που θέλει να εκπροσωπήσει.

Δυνατότητα συμμετοχής θα έχουν 300 άτομα με κριτήριο επιλογής τη σειρά προτεραιότητας εγγραφής. Εφόσον συμπληρωθούν τα 300 άτομα νωρίτερα από τις 02/09/2016, θα σταματήσουν οι δηλώσεις συμμετοχής – εγγραφές.

 

ΟΔΗΓΙΕΣ - ΠΑΡΑΤΗΡΗΣΕΙΣ:

Α) Σταθμοί Τροφοδοσίας: Θα υπάρχουν 3 σταθμοί με νερά (μπουκάλια 500 ml).

1ος σταθμός – Άνθεια, μπροστά στον Πολιτιστικό Σύλλογο ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ (στα 4,6 χλμ.).

2ος σταθμός – Απαλός, μπροστά στην εκκλησία του χωριού (στο 10ο χλμ. περίπου).

3ος σταθμός – Μαΐστρος, πριν την παλαιά γέφυρα του χωριού (στο 13ο χλμ. περίπου).

Στα 400 περίπου μέτρα μετά από κάθε σταθμό θα υπάρχουν κάδοι για τη ρίψη των πλαστικών μπουκαλιών.

Β) Διαχείριση ιματισμού: Στο χώρο της αφετηρίας σε προκαθορισμένο σημείο θα μπορούν οι δρομείς, εφόσον το επιθυμούν, να παραδίδουν τον ιματισμό τους σε σακούλα που θα δοθεί από τους διοργανωτές το αργότερο 30΄ πριν την εκκίνηση το οποίο θα παραληφθεί από τον δρομέα στον χώρο του τερματισμού με την βοήθεια εθελοντών και την επίδειξη του αριθμού συμμετοχής που πρέπει να είναι εμφανής στην σακούλα ιματισμού. Η σακούλα ιματισμού δεν πρέπει να περιέχει τιμαλφή καθώς η οργανωτική επιτροπή δεν αναλαμβάνει καμία ευθύνη για τυχόν απώλεια τους.

Γ) Μετακίνηση δρομέων στην εκκίνηση: Η μετακίνηση αθλητών προς την αφετηρία, θα γίνει με 2 λεωφορεία στις 15:30, μπροστά από το ΝΟΜΑΡΧΕΙΟ. Εάν υπάρξει ανάγκη θα γίνουν και άλλα δρομολόγια.

Δ) Ιατρική κάλυψη: Θα υπάρχει ιατρείο στην εκκίνηση και στον τερματισμό, ένα ασθενοφόρο στη ροή του αγώνα, παρουσία εθελοντών του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού παράρτημα Αλεξανδρούπολης στους σταθμούς τροφοδοσίας (2ο και 3ο) και ένα ασθενοφόρο στον τερματισμό.

Ε) Εκκίνηση - χρονικό όριο: Η εκκίνηση του αγώνα θα δοθεί στις 17.30 και το χρονικό όριο τερματισμού είναι οι 2 ώρες. Από αυτό το χρονικό σημείο (19:30) και πέρα οι δρομείς θα τρέχουν με δική τους ευθύνη.

ΣΤ) Παροχές:

α) Πριν την εκκίνηση θα δοθούν στους συμμετέχοντες από την Γραμματεία το μπλουζάκι και ο αριθμός του αγώνα,

β) Κατά τη διάρκεια του αγώνα θα υπάρχουν 3 σταθμοί τροφοδοσίας με νερό,

γ) Στον τερματισμό θα δοθούν νερά, μπανάνες και αναμνηστικά μετάλλια.

Ζ) Απονομές: θα γίνουν μετά και τον τερματισμό του τελευταίου δρομέα (εντός χρονικού ορίου - το αργότερο στις 19.45).

Η) Εθελοντές: θα υπάρχει ικανός αριθμός εθελοντών που θα καλύψουν τις ανάγκες του αγώνα και θα προέρχονται από απλούς υποστηρικτές του εθελοντικού κινήματος, τους Κριτές Στίβου Θράκης, τον Ελληνικό Ερυθρό Σταυρό - Παράρτημα Αλεξανδρούπολης, ποδηλάτες του ΕΘΝΙΚΟΥ, τους πολιτιστικούς συλλόγους και άλλους φορείς. Επίσης τις υπηρεσίες της θα προσφέρει και η Τροχαία της Α.Δ. Αλεξανδρούπολης για ρύθμιση της κυκλοφορίας όπου χρειαστεί. Όλοι οι δρομείς που θα λάβουν μέρος παρακαλούνται να δείξουν τον ανάλογο σεβασμό στους εθελοντές, καθώς θα δώσουν τον καλύτερο εαυτό τους για να τους βοηθήσουν.

 

ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ – ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΑ ΔΙΑΔΡΟΜΗΣ

Ο αγώνας θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή, 4 Σεπτεμβρίου 2016, με ώρα εκκίνησης τις 17:30. Η απόσταση της διαδρομής είναι 16 χλμ. Η διαδρομή διεξάγεται κυρίως σε ασφάλτινο επαρχιακό και παλαιό εθνικό οδικό δίκτυο και μικρό μέρος σε αγροτικό οδικό δίκτυο. Η αφετηρία είναι στο αρχαιολογικό μνημείο «Χάνα» στα Λουτρά Τραϊανούπολης, όπου διασώζεται μέρος της αρχαίας Εγνατίας Οδού, και ο τερματισμός στο ΝΟΜΑΡΧΕΙΟ στην Αλεξανδρούπολη. Η διαδρομή είναι χαμηλής δυσκολίας, χωρίς έντονες υψομετρικές διαφορές, με στόχο οι δρομείς να κινούνται παράλληλα και το δυνατόν πλησιέστερα της αρχαίας Εγνατίας Οδού.

Αναλυτικά:

Εκκίνηση: «Χάνα» στα Λουτρά Τραϊανούπολης.

Μέχρι 1ο χλμ.: 200 μέτρα μετά την εκκίνηση οι δρομείς περνούν το ατσάλινο γεφυράκι και στρίβουν δεξιά προς το Κέντρο ενημέρωσης Δέλτα Έβρου και συνεχίζουν ευθεία μέχρι την σηματοδότηση του 1ου χλμ. Εν συνεχεία, 50 μέτρα μετά, στρίβουν αριστερά μπαίνοντας στο επαρχιακό δίκτυο προς Αρίστεινο.

1ο-4ο χλμ.: Οι δρομείς τρέχουν επί του επαρχιακού δικτύου , όπου υπάρχουν και οι μοναδικές μικρές υψομετρικές διαφορές της διαδρομής, φτάνοντας στο γήπεδο του Αρίστεινου όπου είναι και το 4ο χλμ.

4ο-16ο χλμ.: Οι δρομείς συνεχίζουν για την Άνθεια, όπου μπροστά στο κτίριο του Πολιτιστικού Συλλόγου «ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ» συναντούν τον 1ο σταθμό τροφοδοσίας (στα 4,6 χλμ.) και με τη βοήθεια των κριτών – εθελοντών τρέχουν εντός του χωριού Άνθεια, κατευθυνόμενοι προς το Ι.ΚΤΕΟ. Και συνεχίζουμε ευθεία στον αγροτικό δρόμο, προς το χωριό Απαλός. Εισερχόμαστε στο χωριό Απαλός, όπου βρίσκεται ο 2ος σταθμός τροφοδοσίας, μπροστά στην εκκλησία του χωριού (στο 10ο χλμ περίπου). Στη συνέχεια ακολουθούμε το ρεύμα της παλαιάς εθνικής οδού προς Αλεξανδρούπολη και μπαίνουμε στον παράδρομο που κατευθύνεται στη Γέφυρα Μαΐστρου, λίγο πριν την οποία συναντούμε τον 3ο σταθμό τροφοδοσίας. Στο μικρό κόμβο όπου και οι φωτεινοί σηματοδότες (ρύθμιση από Τροχαία), στρίβουμε αριστερά και οι δρομείς τρέχουν στην αριστερή πλευρά του δρόμου έως τον Μαρινόπουλο, όπου στρίβουν αριστερά ακολουθώντας την Καραολή & Δημητρίου περνώντας από το κτίριο της Περιφερειακής Ενότητας Έβρου και συνεχίζουν ευθεία για τον Φάρο, με τερματισμό μπροστά στο κτίριο του ΝΟΜΑΡΧΕΙΟΥ.

 

ΣΗΜΑΤΟΔΟΤΗΣΗ ΧΙΛΙΟΜΕΤΡΩΝ:

Θα υπάρχει αρίθμηση ανά χιλιόμετρο με SPREY επί του οδοστρώματος και στις δύο πλευρές.

 

ΚΡΙΤΕΣ-ΕΘΕΛΟΝΤΕΣ:

Θα υπάρχουν σε όλα τα σημεία όπου οι δρομείς θα αλλάζουν κατεύθυνση για να καθοδηγούν και να μην πάρει λάθος δρόμο κανείς!

 

ΕΠΑΘΛΑ:

Ατομικά: Στους τρεις πρώτους νικητές και στις τρεις πρώτες νικήτριες, θα απονεμηθούν κύπελλο, μετάλλιο και δίπλωμα.

Ομαδικά: Στις τρεις πρώτες Δρομικές ομάδες\Συλλόγους ή Φορείς θα απονεμηθούν κύπελλο, μετάλλιο και δίπλωμα (βαθμολογούνται και οι τρεις πρώτοι δρομείς, μεικτά άνδρες-γυναίκες, κάθε Δρομικής ομάδας\Συλλόγου ή Φορέα)

Σε όλους τους δρομείς που θα τερματίσουν θα δοθούν μετάλλια, ενώ τα διπλώματα θα αποσταλούν σε ηλεκτρονική μορφή (e-mail).

 

ΤΕΧΝΙΚΟΙ ΥΠΕΥΘΥΝΟΙ:

Οι τεχνικοί υπεύθυνοι του αγώνα με τους οποίους μπορείτε να έρθετε σε επικοινωνία είναι:

• Κωνσταντίνος Πατερόπουλος, Αντιπρόεδρος ΕΑΣ ΣΕΓΑΣ Ανατ. Μακεδονίας & Θράκης, τηλ. 6932401096.

• Ιωάννης Μπαρμπαγιάννης, Πρόεδρος του συλλόγου Βετεράνων στίβου Αλεξανδρούπολης, τηλ. 6934036005.

• Αντώνης Κουφός, υπεύθυνος του Running Team, τηλ. 6973024666.

 

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ:

Περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να βρείτε στην ιστοσελίδα της Περιφερειακής Ενότητας Έβρου www.peevrou.eu ή στα τηλέφωνα 25513 - 50452 και 50465, εργάσιμες ημέρες και ώρες 09.00-14.00.

Εκτύπωση Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο