Αγώνας δρόμου στα «χνάρια» της Ιστορίας και της Αρχαίας Εγνατίας Οδού

Συντάχθηκε στις .

Στο πλαίσιο του «2ου Φεστιβάλ Via Egnatia» η Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης – Περιφερειακή Ενότητα Έβρου, διοργανώνει αγώνα δρόμου με την επωνυμία: «VIA EGNATIA RUN». Ο αγώνας αποτελεί σημείο αναφοράς του Φεστιβάλ εκδηλώσεων «Via Egnatia», καθώς «αναβιώνει» μέσω του αθλητισμού και προσεγγίζει τμήμα της διαδρομής που ένωσε στο παρελθόν την Κωνσταντινούπολη με τη Ρώμη, εμπορικά, οικονομικά, πολιτισμικά. Η Εγνατία Οδός ένωσε και έφερε κοντά τους πολίτες στο παρελθόν και μπορεί να μας οδηγήσει και στο μέλλον.

Ο αγώνας θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή, 4 Σεπτεμβρίου 2016, με ώρα εκκίνησης τις 17:30. Η απόσταση της διαδρομής είναι 16 χιλιόμετρα. Η διαδρομή διεξάγεται κυρίως σε ασφάλτινο επαρχιακό και παλαιό εθνικό οδικό δίκτυο και μικρό μέρος σε αγροτικό οδικό δίκτυο. Η αφετηρία είναι στο αρχαιολογικό μνημείο «Χάνα» στα Λουτρά Τραϊανούπολης, όπου διασώζεται μέρος της αρχαίας Εγνατίας Οδού, και ο τερματισμός στο ΝΟΜΑΡΧΕΙΟ στην Αλεξανδρούπολη. Η διαδρομή είναι χαμηλής δυσκολίας, χωρίς έντονες υψομετρικές διαφορές, με στόχο οι δρομείς να κινούνται παράλληλα και το δυνατόν πλησιέστερα της αρχαίας Εγνατίας Οδού.

Δικαίωμα συμμετοχής έχουν όλοι οι ερασιτέχνες ή μη δρομείς που έχουν συμπληρώσει το 18ο έτος της ηλικίας τους. Μικρότεροι των 18 ετών θα πρέπει να προσκομίσουν υπεύθυνη δήλωση του γονέα / κηδεμόνα κατά την δήλωση συμμετοχής ή στην Γραμματεία στον χώρο της εκκίνησης. Επίσης, ο κάθε αθλητής μπορεί να δηλώσει ομάδα ή φορέα, που θέλει να εκπροσωπήσει.

Η συμμετοχή στο «VIA EGNATIA RUN» είναι Δωρεάν.

Θα δοθεί μετάλλιο και μπλούζα σε όλους τους δρομείς.

Δυνατότητα συμμετοχής θα έχουν 300 άτομα με κριτήριο επιλογής τη σειρά προτεραιότητας εγγραφής.

Οι δηλώσεις συμμετοχής - εγγραφές των αθλητών/-τριών θα γίνονται από την Τετάρτη 10/8/2016 μέχρι και την Παρασκευή 2/9/2016, με τους εξής τρόπους:

1) Ηλεκτρονικά στη διεύθυνση: www.peevrou.eu, επιλέγοντας το banner του αγώνα

2) Αυτοπροσώπως στο Κεντρικό Κτίριο Διοίκησης της Περιφερειακής Ενότητας Έβρου, Καραολή & Δημητρίου 40, Αλεξανδρούπολη, 5ος όροφος, γραφείο 2, εργάσιμες ημέρες και ώρες 9:00 – 14:00.

3) Αυτοπροσώπως στο Στάδιο Φώτης Κοσμάς (γραφείο στίβου ΜΓΣ Εθνικού): καθημερινά 11:00–13:00 (για το χρονικό διάστημα 10/8 έως 12/8) και καθημερινά 11:00–13:00 & 18.00-20.00 (για το χρονικό διάστημα 16/8 έως 2/9).

Περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να βρείτε στην ιστοσελίδα της Περιφερειακής Ενότητας Έβρου www.peevrou.eu επιλέγοντας το σχετικό banner με την αφίσα του αγώνα «VIA EGNATIA RUN» ή στα τηλέφωνα 25513 - 50452 και 50465.

Εκτύπωση