5ος ΔΙΕΘΝΗΣ ΑΓΩΝΑΣ ΔΡΟΜΟΥ VIA EGNATIA RUN
(ΑΝΑΒΑΛΛΕΤΑΙ Η ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ ΔΙΕΞΑΓΩΓΗΣ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ)

αγώνας δρόμου στα «χνάρια» της Ιστορίας και της αρχαίας Εγνατίας Οδού

ΕΑΣ-ΑΜΘ

Λαϊκός-Δυναμικός (5.000 μέτρα)

Χάρτης Διαδρομής


Περιγραφή - Χαρακτηριστικά διαδρομής

Η διαδρομή είναι απόστασης 5.000 μέτρων ασφάλτινη, χαμηλής δυσκολίας, χωρίς υψομετρικές διαφορές.

Εκκίνηση: Στο τμήμα της αρχαίας Εγνατίας Οδού στη Μαΐστρο, επί της Εθνικής Οδού Αλεξανδρούπολης - Κήπων.

Διαδρομή: Η διαδρομή είναι τα πέντε τελευταία χιλιόμετρα του Ημιμαραθωνίου.

Οι δρομείς θα τρέξουν μέσα στον παράδρομο της Ε.Ο. Αλεξανδρούπολης – Κήπων (παράδρομος PRAKTIKER), με σημείο εκκίνησης το τμήμα της αρχαίας Εγνατίας Οδού στη Μαΐστρο.

Οι δρομείς στρίβουν δεξιά στην οδό Αλεξανδρουπόλεως προς το χωριό Μαΐστρο, κατευθύνονται αριστερά προς στο Μουσείο Φυσικής Ιστορίας και διασχίζουν τον Πλατανότοπο.

Οι δρομείς βγαίνουν από τον Πλατανότοπο, στρίβουν δεξιά στην παλιά γέφυρα και στο νέο κόμβο τρέχουν αριστερόστροφα διασχίζοντας κάθετα το οδικό δίκτυο, εισερχόμενοι στο οριοθετημένο αντίθετο ρεύμα, συνεχίζουν ευθεία μέχρι το Σούπερ Μάρκετ «Σκλαβενίτης», όπου και στρίβουν αριστερά ακολουθώντας την Καραολή & Δημητρίου, περνώντας από το κτίριο της Π.Ε. ΕΒΡΟΥ και συνεχίζουν ευθεία για τον Φάρο, με τερματισμό στη Λεωφόρο Βασιλέως Αλεξάνδρου μπροστά στο κτίριο του ΝΟΜΑΡΧΕΙΟΥ.


Σταθμοί Τροφοδοσίας

Θα υπάρχουν 2 σταθμοί με νερά:

1ος στον Πλατανότοπο – Μουσείο Φυσικής Ιστορίας

2ος στο Κτίριο της Περιφερειακής Ενότητας Έβρου

Επιπλέον θα υπάρχουν νερά στην Αφετηρία στο τμήμα της αρχαίας Εγνατίας Οδού στη Μαΐστρο και στον τερματισμό στο ΝΟΜΑΡΧΕΙΟ.


Παροχές

Στους συμμετέχοντες του Λαϊκού αγώνα θα δοθεί από την Γραμματεία ο αριθμός συμμετοχής στον αγώνα με το chip ηλεκτρονικής χρονομέτρησης και το επώνυμό τους τυπωμένο. Θα δοθεί επίσης σακούλα για την παράδοση του ιματισμού τους, εφόσον το επιθυμούν.

Στον τερματισμό θα δοθούν νερά – μπανάνα – αναμνηστικό μετάλλιο σε όλους τους δρομείς του Λαϊκού αγώνα.


Διαχείριση ιματισμού

Στην αφετηρία, σε προκαθορισμένο χώρο, θα μπορούν οι δρομείς, εφόσον το επιθυμούν, να παραδίδουν τον ιματισμό τους σε σακούλα που θα δοθεί από τους διοργανωτές, το αργότερο 30΄ πριν την εκκίνηση, και η οποία θα φέρει τον αριθμό συμμετοχής τους. Η σακούλα θα παραληφθεί από τον δρομέα στον χώρο του τερματισμού με την επίδειξη του αριθμού συμμετοχής. Η σακούλα ιματισμού δεν πρέπει να περιέχει τιμαλφή καθώς η Οργανωτική Επιτροπή δεν αναλαμβάνει καμία ευθύνη για τυχόν απώλεια τους.


Ιατρική κάλυψη

Θα υπάρχει ιατρείο στην εκκίνηση στο τμήμα της αρχαίας Εγνατίας Οδού στη Μαΐστρο και στον τερματισμό στο ΝΟΜΑΡΧΕΙΟ.

Διασωστικοί σταθμοί θα Υπάρχουν στο 2ο χλμ. της διαδρομής στο Μουσείο Φυσικής Ιστορίας, στο 2,9 χλμ. στην Εθνική Οδό Αλεξανδρούπολης - Κήπων, στο 3,7 χλμ. στο INTERSPORT, στο 4ο χλμ. στον Σκλαβενίτη.

Στην ιατρική υποστήριξη συνδράμουν ο Ελληνικός Ερυθρός Σταυρός – Παράρτημα Αλεξανδρούπολης, το Σώμα Εθελοντών Σαμαρειτών, Διασωστών & Ναυαγοσωστών του Περιφερειακού Τμήματος Κομοτηνής του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού, η Ελληνική Ομάδα Διάσωσης – Παράρτημα Ροδόπης.


Μετακίνηση δρομέων στην εκκίνηση

Η μετακίνηση αθλητών προς την αφετηρία του Λαϊκού αγώνα θα γίνει με λεωφορεία της Οργανωτικής Επιτροπής μπροστά από το ΝΟΜΑΡΧΕΙΟ στην Αλεξανδρούπολη (απέναντι από τον Φάρο).

Για την ακριβή ώρα αναχώρησης θα υπάρξει ενημέρωση λίγες ημέρες πριν τον αγώνα.

Σημειώνεται, για τους δρομείς που θα μετακινηθούν με δικό τους μέσο στην εκκίνηση, ότι δεν θα υπάρχει λεωφορείο ή άλλο μέσο της Οργανωτικής Επιτροπής για να τους μεταφέρει μετά τον τερματισμό στο σημείο που έχουν αφήσει το αυτοκίνητό τους. Συνιστάται η μετακίνηση με τα λεωφορεία της Οργανωτικής Επιτροπής.


Εκκίνηση - χρονικό όριο

Η εκκίνηση του Λαϊκού Αγώνα – Δυναμικού Βαδίσματος θα δοθεί στις 10.30 και το χρονικό όριο τερματισμού είναι τα 50΄.

ΠΡΟΣΟΧΗ! Οι δρομείς του Λαϊκού Αγώνα – Δυναμικού Βαδίσματος οφείλουν κατά τον τερματισμό να ακολουθούν τις οδηγίες των κριτών, όσοι δε μετά τα 50΄ βρίσκονται ακόμη μέσα στη διαδρομή δεν θα πρέπει να ενοχλούν τους πρώτους δρομείς του Ημιμαραθωνίου!


Απονομές - Έπαθλα

Στους τρεις πρώτους νικητές και στις τρεις πρώτες νικήτριες του Λαϊκού αγώνα θα απονεμηθεί έπαθλο - άγαλμα Νίκης της Σαμοθράκης και μετάλλιο.

Σε όλους τους δρομείς του Λαϊκού αγώνα που θα τερματίσουν θα δοθούν μετάλλιο και δίπλωμα συμμετοχής σε ηλεκτρονική μορφή. Οι συμμετέχοντες θα μπορούν να προμηθεύονται το δίπλωμα συμμετοχής τους μέσα από την ιστοσελίδα της διοργάνωσης μετά την ανακοίνωση των επίσημων αποτελεσμάτων.

Οι απονομές θα γίνουν στις 12.30.


Κριτές - Εθελοντές

Θα υπάρχουν

α) στους κάθετους άξονες (ανάλογα με τον αριθμό εθελοντών) για να μην μπαίνουν οχήματα στην ροη αγώνα

β) σε όλα τα σημεία όπου οι δρομείς θα αλλάζουν κατεύθυνση για να καθοδηγούν και να μην πάρει λάθος δρόμο κανείς!

γ) στην εκκίνηση – στον τερματισμό.

Η Οργανωτική Επιτροπή παρακαλεί όλους τους δρομείς που θα λάβουν μέρος να δείξουν τον ανάλογο σεβασμό στους εθελοντές, καθώς θα δώσουν το καλύτερο εαυτό τους για να τους βοηθήσουν.


Δηλώστε Συμμετοχή

Λάβε μέρος στον παράλληλο αγώνα μιας ιστορικής διαδρομής. Τρέξε ή περπάτησε τα τελευταία 5 χιλιόμετρα του 3ου Διεθνούς Ημιμαραθωνίου VIA EGNATIA RUN, πιστοποιημένα από την AIMS. Δήλωσε συμμετοχή στη μεγάλη αθλητική γιορτή του Έβρου.

Δηλώσεις συμμετοχής υποβάλλονται ηλεκτρονικά από 27/3/2019 έως 9/5/2019.

Εκτύπωση Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο