αγώνας δρόμου στα «χνάρια» της Ιστορίας και της αρχαίας Εγνατίας Οδού


ΕΑΣ-ΑΜΘ

Εθελοντής

Η επιτυχημένη διεξαγωγή του VIA EGNATIA RUN αποτελεί άθροισμα ομαδικής και εθελοντικής δουλειάς. Η προσφορά όλων όσοι ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα της Οργανωτικής Επιτροπής και επέλεξαν να λάβουν μέρος εθελοντικά στη μεγάλη γιορτή αθλητισμού στα «χνάρια» της Ιστορίας και της Αρχαίας Εγνατίας Οδού, υπήρξε πολύτιμη.

Όλο και περισσότεροι εθελοντές κάθε χρόνο συμμετέχουν στον VIA EGNATIA RUN προσφέροντας στην αφετηρία και τον τερματισμό των τεσσάρων αγώνων, κατά μήκος του συνόλου της διαδρομής του Ημιμαραθωνίου, συμβάλλοντας στην ασφαλή διέλευση όλων των δρομέων και την ομαλή ολοκλήρωση της προσπάθειας. Το 2017 300 εθελοντές στήριξαν τη δράση, καθώς και πολλοί φορείς και σωματεία. Το 2018 και το 2019 50 φορείς και 400 εθελοντές, αριθμός ρεκόρ για τα δεδομένα του Έβρου, συνέβαλαν στην επιτυχή διεξαγωγή του αγώνα.

Έλα κι εσύ να ζήσεις την εμπειρία μιας μεγάλης διοργάνωσης, να γνωρίσεις από κοντά το δρομικό κίνημα, να μοιραστείς τον κόπο και την αγωνία των διοργανωτών και των αθλητών, να γευτείς τη χαρά της επιτυχίας, την ικανοποίηση και τη συγκίνηση του τερματισμού. Δήλωσε τώρα συμμετοχή!


Όροι - Προϋποθέσεις για να γίνεις εθελοντής/ντρια

1. Δικαίωμα συμμετοχής ως εθελοντής/ντρια έχουν στον αγώνα δρόμου VIA EGNATIA RUN όσοι συμπλήρωσαν το 16ο έτος της ηλικίας τους (γεννημένοι τουλάχιστον το 2006).

2. Η συμμετοχή είναι είτε ατομική είτε ομαδική, μέσω κάποιου φορέα ή πολιτιστικού συλλόγου.

3. Στην περίπτωση ανήλικου εθελοντή η αίτηση συμμετοχής υποβάλλεται από τον γονέα που ασκεί τη γονική μέριμνα, ο οποίος αποδέχεται τους όρους συμμετοχής.

4. Οι ανήλικοι εθελοντές θα τοποθετηθούν σε σημεία εντός του αστικού ιστού. Ενδεικτικά: διανομή ιματισμού, τερματισμός κλπ.

5. Δηλώσεις συμμετοχής θα γίνονται μόνο ηλεκτρονικά μέσω της επίσημης ιστοσελίδας του αγώνα www.viaegnatiarun.gr ή και αυτοπροσώπως στο Γραφείο Αντιπεριφερειάρχη Έβρου, Καραολή & Δημητρίου 40, Αλεξανδρούπολη, 5ος όροφος, γραφείο 2, καθημερινά, εντός της χρονικής προθεσμίας εγγραφών, και ώρες 9:00 - 15:00.

6. Κάθε θέση εθελοντικής απασχόλησης έχει σκοπό να φέρει τους δρομείς ένα βήμα πιο κοντά στον τερματισμό, την επίτευξη του στόχου τους, αλλά και να φροντίσει για την καλύτερη εξυπηρέτησή τους ακόμη κι όταν περάσουν τη γραμμή του τερματισμού. Άρα είναι πολύ σημαντικό όσοι γίνονται εθελοντές/ντριες να το κάνουν πραγματικά από την καρδιά τους, να γνωρίζουν και να πιστεύουν το λόγο που γίνονται εθελοντές / ντριες, καθώς αναλαμβάνουν έναν κρίκο της αλυσίδας που αρχίζει πριν από την γραμμή της εκκίνησης και τελειώνει αργότερα από τον τερματισμό και την απονομή των μεταλλίων.

7. Ο καθορισμός του τομέα εθελοντικής προσφοράς, καθώς και ο τρόπος μετακίνησης σε αυτόν θα γίνει σε Τεχνική Συνάντηση των εθελοντών/ντριών λίγες ημέρες πριν τον αγώνα, για την οποία οι εθελοντές / ντριες θα ενημερωθούν εγκαίρως είτε στο κινητό τηλέφωνο είτε στη διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου που έχουν δηλώσει κατά την αίτηση συμμετοχής. Για το λόγο αυτό η ορθότητα των στοιχείων που συμπληρώνουν είναι σημαντική!

8. Η συμμετοχή στην Τεχνική Συνάντηση των εθελοντών / ντριών είναι υποχρεωτική, σε διαφορετική περίπτωση θα αποκλείονται από τον αγώνα.

9. Κατά την Τεχνική Συνάντηση των εθελοντών / ντριών οι εθελοντές / ντριες θα λάβουν το επίσημο μπλουζάκι εθελοντή του αγώνα.

10. Όλοι οι εθελοντές/ντριες παρουσιάζονται την ημέρα του αγώνα στο σημείο που έχουν τοποθετηθεί και σε καμία περίπτωση δεν αλλάζουν μόνοι τους θέση. Αλλαγή γίνεται μόνο από τον υπεύθυνο των Εθελοντών.

11. Σε περίπτωση κωλύματος παρουσίας την ημέρα του αγώνα οι εθελοντές/ντριες υποχρεούνται να ενημερώσουν ΑΜΕΣΑ τον υπεύθυνο των Εθελοντών και να επιστρέψουν το μπλουζάκι του αγώνα.

12. Σε περίπτωση κωλύματος παρουσίας την ημέρα του Αγώνα οι εθελοντές/ντριες δεν μπορούν να ορίσουν άλλο άτομο ως αντικαταστάτη. Αντικατάσταση γίνεται μόνο από τον υπεύθυνο των Εθελοντών.

13. Το υλικό που διαχειρίζονται οι εθελοντές / ντριες κατά την απασχόλησή τους ανήκει στην Οργανωτική Επιτροπή και διατίθεται για συγκεκριμένη χρήση σύμφωνα με τις οδηγίες του τομεάρχη. Δεν επιτρέπεται η δωρεάν διάθεση και η χρήσή του σε άτομα εκτός των σκοπών της διοργάνωσης και των οδηγιών που έχουν δοθεί.

14. Δεδομένης της ταυτόχρονης χρονικά εθελοντικής προσφοράς με τη διεξαγωγή του αγώνα δεν μπορεί ο εθελοντής / ντρια να υποβάλλει ταυτόχρονα και αίτηση δρομέα.

15. Η Οργανωτική Επιτροπή μπορεί να τροποποιήσει το πρόγραμμα των εθελοντών ανάλογα με τις ανάγκες του αγώνα.

16. Η συμμετοχή στον αγώνα VIA EGNATIA RUN ως εθελοντής / ντρια δε συνιστά με οποιονδήποτε τρόπο παροχή εργασίας ούτε μπορεί να θεμελιώσει αξίωση για αμοιβή, αλλά αποτελεί μόνο εθελοντική προσφορά υπηρεσιών στο πλαίσιο της ευόδωσης των σκοπών της διοργάνωσης.

17. Οι εθελοντές / ντριες που θα συμμετέχουν θα πρέπει να εξυπηρετούν τους δρομείς και τους θεατές με ευγένεια και προθυμία.

18. Την ημέρα του αγώνα οι εθελοντές/ντριες ενημερώνουν άμεσα τον τομεάρχη και τον υπεύθυνο Εθελοντών για οτιδήποτε παρατηρούν που μπορεί να επηρεάσει την ομαλή διεξαγωγή του αγώνα.

19. Όλοι οι εθελοντές / ντριες ακολουθούν και τηρούν απαρέγκλιτα τις οδηγίες του Τεχνικού Διευθυντή, του υπευθύνου Εθελοντών και των μελών της Οργανωτικής Επιτροπής του αγώνα.

20. Όλοι οι εθελοντές / ντριες θα λάβουν βεβαίωση συμμετοχής τους στη διοργάνωση.


Σημεία εθελοντικής προσφοράς

1. Στην εκκίνηση και τον τερματισμό των αγώνων VIA EGNATIA RUN.

2. Στους σταθμούς τροφοδοσίας, προσφέροντας νερά στους δρομείς.

3. Στη διαχείριση του ιματισμού των δρομέων.

4. Στους κάθετους οδικούς άξονες για να μην εισέρχονται οχήματα στη ροή του αγώνα.

5. Στα σημεία του αγώνα όπου η διαδρομή αλλάζει κατεύθυνση.

6. Οπουδήποτε αλλού κρίνει απαραίτητο η Οργανωτική Επιτροπή για την καλύτερη και απρόσκοπτη διεξαγωγή του αγώνα.


Παροχές

Όλοι οι εθελοντές / ντριες θα λάβουν το επίσημο μπλουζάκι εθελοντή του αγώνα και βεβαίωση συμμετοχής τους στη διοργάνωση.


Εθελοντής

Έλα κι εσύ να ζήσεις την εμπειρία μιας μεγάλης διοργάνωσης, να γνωρίσεις από κοντά το δρομικό κίνημα, να μοιραστείς τον κόπο και την αγωνία των αθλητών, να γευτείς τη χαρά της επιτυχίας, την ικανοποίηση και τη συγκίνηση του τερματισμού.

Εκτύπωση Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο