6ος ΔΙΕΘΝΗΣ ΑΓΩΝΑΣ ΔΡΟΜΟΥ VIA EGNATIA RUN
ΚΥΡΙΑΚΗ 12 ΜΑΪΟΥ 2024


αγώνας δρόμου στα «χνάρια» της Ιστορίας και της αρχαίας Εγνατίας Οδού


ΕΑΣ-ΑΜΘ

Ακόμη ένα ρεκόρ για το VIA EGNATIA RUN: 50 θεσμικοί φορείς & 450 εθελοντές συνέβαλαν στην επιτυχία του

Σε εορταστικό κλίμα πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη 1 Ιουνίου 2022, στο ΝΟΜΑΡΧΕΙΟ, στην Αλεξανδρούπολη, η τιμητική εκδήλωση για τους συμμετέχοντες θεσμικά και ατομικά, μα κυρίως εθελοντικά, στο 5ο VIA EGNATIA RUN που διοργάνωσε με επιτυχία η Περιφερειακή Ενότητα Έβρου την Κυριακή 15 Μαΐου 2022.

Τετρακόσιοι πενήντα συνολικά εκπρόσωποι 50 θεσμικών φορέων και μεμονωμένοι πολίτες – εθελοντές συνέδραμαν στην ασφαλή διοργάνωση της μεγάλης αθλητικής γιορτής του Έβρου, σημειώνοντας ακόμη ένα ρεκόρ για το 5ο VIA EGNATIA RUN, καθώς, θυμίζουμε, οι εγγραφές των δρομέων άγγιξαν το ανώτατο όριο των 2.000 συμμετοχών στον αγώνα. Όλοι οι φορείς και οι εθελοντές τιμήθηκαν από τον Αντιπεριφερειάρχη Έβρου Δημήτρη Πέτροβιτς με το πρωτότυπο, συλλεκτικό, ανάγλυφο μετάλλιο της Νίκης της Σαμοθράκης και έλαβαν έπαινο συμμετοχής.

Ο κ. Πέτροβιτς δήλωσε σχετικά: «Σας ευχαριστώ που για ακόμη μια χρονιά επιλέξατε να γίνετε μέλη της μεγάλης οικογένειας του VIA EGNATIA RUN αφιερώνοντας μέρος του πολύτιμου χρόνου σας και προσφέροντας εθελοντικά στην ξεχωριστή αυτή αθλητική διοργάνωση. Όλοι μαζί, Οργανωτική Επιτροπή και εθελοντές, πετύχαμε ο φετινός VIA EGNATIA RUN να είναι ένας αγώνας ρεκόρ σε συμμετοχές, τόσο δρομέων, όσο και εθελοντών, ένας αγώνας επανεκκίνησης μετά την πανδημία του Covid-19!», και ανανέωσε το ραντεβού για το 6ο VIA EGNATIA RUN στις 7 Μαΐου 2023.

Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης παρουσιάστηκε σε πρώτη προβολή το απολογιστικό, επίσημο βίντεο του 5ου VIA EGNATIA RUN, το οποίο είναι διαθέσιμο στο σύνδεσμο https://www.facebook.com/viaegnatiarun.evros/videos/437225881099561, αλλά και στο κανάλι της Περιφερειακής Ενότητας Έβρου στο YouTube https://www.youtube.com/watch?v=jTSO1wNhNEc&list=PLEGWiLqm70tIBC38ebBUKl1TK2gjAk1Ht

Στην εκδήλωση παρέστησαν ο Δήμαρχος Αλεξανδρούπολης Ιωάννης Ζαμπούκης, ο Διοικητής της ΧΙΙ Μηχανοκίνητης Μεραρχίας Πεζικού «ΕΒΡΟΥ» Υποστράτηγος Παναγιώτης Καβιδόπουλος, ο Αστυνόμος Αθανάσιος Ζούπης εκπροσωπώντας τη Διεύθυνση Αστυνομίας Αλεξανδρούπολης και το Τμήμα Τροχαίας, η Αντιπλοίαρχος Ραλλού Ουζούνογλου εκπροσωπώντας το Κεντρικό Λιμεναρχείο Αλεξανδρούπολης, ο Διευθυντής του ΕΚΑΒ Ανατολικής Μακεδονίας Θράκης Χαρίλαος Λώτης, ο Αερολιμενάρχης Στυλιανός Ζαντανίδης, ο Πρόεδρος της ΕΠΟΦΕ Δημήτριος Κελεμίδης, η εισηγήτρια της ημερίδας που πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο του VIA EGNATIA RUN με θέμα «Αθλητισμός και Υγεία», Γραμματέας του Συλλόγου Φίλων και Καρκινοπαθών Ν. Έβρου «ΣΥΝΕΧΙ-ΖΩ» και ψυχολόγος Χριστίνα Παλαιολόγου, εκπρόσωποι των εθελοντικών φορέων και ομάδων, ανεξάρτητοι εθελοντές και εθελοντές υπάλληλοι της Περιφερειακής Ενότητας Έβρου.

Οι φορείς που συμμετείχαν εθελοντικά είναι:

Δήμος Αλεξανδρούπολης, XII Μηχανοκίνητη Μεραρχία Πεζικού «ΕΒΡΟΥ», Διεύθυνση Αστυνομίας Αλεξανδρούπολης – Τμήμα Τροχαίας, Κεντρικό Λιμεναρχείο Αλεξανδρούπολης, Σύνδεσμος Κριτών Κλασικού Αθλητισμού Θράκης, ΕΚΑΒ – Παράρτημα Αλεξανδρούπολης, Σώμα Εθελοντών Νοσηλευτικής Περιφερειακού Τμήματος Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού Αλεξανδρούπολης, Ελληνική Ομάδα Διάσωσης – Παράρτημα Έβρου και Παράρτημα Ροδόπης, Σώμα Εθελοντών Σαμαρειτών, Διασωστών & Ναυαγοσωστών του Περιφερειακού Τμήματος Κομοτηνής του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού, Πανελλήνιος Σύλλογος Φυσικοθεραπευτών – Περιφερειακό Τμήμα Έβρου-Ροδόπης-Ξάνθης, Γενικό Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Αλεξανδρούπολης, Κρατικός Αερολιμένας Αλεξανδρούπολης «Δημόκριτος», Οργανισμός Λιμένα Αλεξανδρούπολης, Εφορεία Αρχαιοτήτων Έβρου, Πρωτοδικείο Αλεξανδρούπολης, Αστικό ΚΤΕΛ Αλεξανδρούπολης, Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευση Έβρου, Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευση Έβρου, Αθλητικός Σύλλογος Ατόμων με Αναπηρία Αλεξανδρούπολης «Κότινος», Νομαρχιακός Σύλλογος Ατόμων με Αναπηρία Έβρου, Σύλλογος Εθελοντών Αιμοδοτών Αλεξανδρούπολης, Τοπική Κοινότητα Λουτρών, Πολιτιστικός και Επιμορφωτικός Σύλλογος Άνθειας – Αρίστηνου «ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ», Λαογραφικός Πολιτιστικός Σύλλογος Απαλού Αλεξανδρούπολης «Ο ΦΑΡΟΣ», Πολιτιστικός Σύλλογος Μαΐστρου, Moto Club Alexandroupolis «ΟΙ ΑΓΡΙΑΝΕΣ», Σύλλογος Ασυρματιστών Ερασιτεχνών Ν. Έβρου «Ο ΔΙΓΕΝΗΣ ΑΚΡΙΤΑΣ», Λέσχη Ειδικών Δυνάμεων Ν. Έβρου, Ένωση Στρατιωτικών ΠΕ Έβρου, Ομάδα Εθελοντών Αλεξανδρούπολης, 2ο Σύστημα Προσκόπων Αλεξανδρούπολης, Σύλλογος Φίλων και Καρκινοπαθών Ν. Έβρου «ΣΥΝΕΧΙ-ΖΩ», Σύλλογος Διαβητικών Ν. Έβρου, Ένωση Πολιτιστικών Φορέων Έβρου.

Ο αγώνας VIA EGNATIA RUN πραγματοποιήθηκε υπό την αιγίδα της Γενικής Γραμματείας Αθλητισμού, του ΣΕΓΑΣ και της ΕΑΣ ΣΕΓΑΣ Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, με την υποστήριξη της Βιομηχανίας Ξύλου AKRITAS, της ΤΕΚΑΛ Α.Ε., της Dole και της ΒΙΚΟΣ. Χορηγός επικοινωνίας ήταν η ΕΡΤ 3, η ΕΡΤ Ορεστιάδας και η ΕΡΤ Κομοτηνής.

Όλες τις πληροφορίες για τον αγώνα και πλούσιο φωτογραφικό υλικό οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να βρουν στην επίσημη ιστοσελίδα www.viaegnatiarun.gr και στην επίσημη σελίδα στο Facebook https://www.facebook.com/viaegnatiarun.evros/.

Εκτύπωση Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο